Mer om Hundlekis
"Half of my heart is in Hammarby Sjöstad". 
Hundlekis strävar efter att göra både hundar och kunder nöjda och lyckliga. Mitt mål är att varje hund ska trivas och ha roligt på sin promenad med Hundlekis. Varje hundägare ska känna sig trygg med att deras hund blir väl omhändertagen på Hundlekis. För mig är det självklart att ha öppen dialog med hundägaren och att hundägaren är delaktig i samtliga beslut kring hunden. Jag är den dogwalker som jag hade velat ha till mina hundar.

Hundlekis promenader ska vara trivsamma för alla hundar, med lugn och positiv energi.

Jag älskar mina lekishundar. Går din hund på Hundlekis, är den saken ingenting du behöver tvivla på. Hundarna som klarar inskolning och provmånad på Hundlekis gör det för att det finns god kemi mellan mig och hunden. Jag tar inte emot hundar som jag av någon anledning inte klickar med, då det inte är schysst mot varken hunden, mig själv eller hundägaren. Hundlekis promenader ska vara trevliga, positiva och kärleksfulla.

Hundarna får julklappar och födelsedagspresenter. Jag hjälper till att hålla koll på hundens vaccinationer och påminner om vaccination samt vilken vaccination hunden behöver.

Jag klipper hundarnas klor gratis, för att det är viktigt att klorna klipps regelbundet och som sagt - jag älskar mina lekishundar. Självklart ska deras klor klippas.

Utsätts din hund för fara, gör jag vad situationen kräver för att skydda hunden. 

Hundlekis kräver inte kastrering. Det är av den enkla anledningen att jag tycker att man ska kastrera sin hund för att man vill det - inte för att någon annan kräver det. Kastrering är ingen garanti på att hunden passar in på ett dagis eller i en hundgrupp. Däremot kan det hända att en hund som är okastrerad pga olika anledningar inte klarar av eller inte mår bra av Hundlekis promenader, och då får hunden sluta om man inte vill kastrera hunden och prova igen när kastreringen gett full effekt. Det finns dock inga garantier på att en kastrering kommer lösa problemet.

Jag ger endast ut mitt telefonnummer till befintliga kunder och eventuella framtida kunder. Jag svarar bara i telefon när jag vet vem det är som ringer. Ett av många skäl till det är att jag fokuserar på hundarna när jag jobbar. Som kund på Hundlekis är du självklart välkommen att ringa när som helst. Det går också bra att smsa eller mejla.

Hundlekis tar emot alla storlekar på hund, men blandar inte storlek på hund i grupperna hur som helst. Genrellt så är det dem lite större hundarna och de lite mer robusta småhundarna som passar bäst in på Hundlekis. Ingen hund ska känna sig obekväm, orolig eller löpa hög risk att skadas till följd av storleksskillnader. När jag tar in nya hundar i hundgrupperna anpassar jag mig efter de redan etablerade hundarna. Jag tar helt enkelt in den hund som jag tror passar bäst in med de hundar jag redan har. 

Jag är extremt noga med din hund och vem som hanterar den. Därför jobbar jag främst ensam, men jag är också öppen för att ibland ta emot duktiga vuxna praktikanter som ska gå praktik i tex sin hundutbildning. Jag tar inte emot barn som praktikanter. 

Bästa hälsningar Lionel
Back to Top